A trebalo je samo...Živeti!

Published on 01/03,2012

"Život je čudna igra,bez pravila...u kojoj pobednika nema.Uz malo sreće,radosti...i malo problema sve je kul,dok ti si tu." 
Stihovi su jedne pesme koja me je očarala! :))
 
Kad malo bolje pogledamo i razmislimo,ovo je donekle i istina.Rodjeni smo,kad su drugi hteli,živimo po tuđim pravilima,osim ako nismo dovoljno jaki da iskrojimo i nametnemo svoja,i umiremo kada to ne želimo.Nema pravila!
 
Od malena,roditelji su me učili da sreća i zdravlje moraju da mi budu prioritet u životu,a kasnije sam počela ozbiljnije da razmišljam o tome. Za sreću se sami moramo izboriti,ostali je mogu samo učiniti potpunijom,ali mi moramo da je rodimo,da je stvorimo. A zdravlje...Definicija zdravlja kaže da je to stanje potpunog fizičkog i psihičkog blagostanja.
-Ako je tako,onda niko nije potpuno zdrava osoba.Nažalost.
 
Vrlo bitan životni saputnik je vera! Sa mnom je uvek bila,jeste,i biće.
Još kao mala omiljena zanimacija mi je bila "Zamišljati i verovati".
Stvarala sam svet dok sam verovala i zamišljala.Nekad sam sve to prenosila na papir.
Verovala sam u Deda Mraza,u vile,u to da se vuk krije u ormaru...verovala sam u bajke i razmažene princeze sa dalekih palata...
Volela sam to doba.Bilo mi je lepo,jer sam bila ušuškana u osećaj toplote,sigurnosti i spokoja...
 
Od početka osnovne škole,naučila sam da od svake osobe mogu naučiti po nešto...nekad pozitivno...a od nekih osoba i nešto sasvim negativno.Sve u svemu,učila sam na svojim greškama,i greškama drugih ljudi.
Od Brankice sam naučila šta znači biti smiren,i primiren,kada se neko "neslano" šali na tvoj račun.A od Đoleta sam naučila da u knjigama mogu naći utehu,beg od stvarnosti. On mnogo čita,pogotovo epsku fantaziju...Dosta vršnjaka misli da je to dosadno,i beskorisno...Ali kasnije sam shvatila da on samim čitanjem proširuje vokabular reči,ujedno se i zanima.
 
Znam da je još kao mali čitao Harija Potera,i ostale knjige u kojima se spominju čarobnjaci,vile,trolovi.On jednostavno uživa u tome.
 
Počeli smo da se družimo.I to je bio divan početak.Učili smo jedni od drugih,dosta smo različiti.
 
Brankica-Tiha osoba,sa dovoljnom dozom humora,kad to treba...Uvek smirena.Pravi prijatelj!!! Znam da njoj,Đoletu i Ivani mogu reći sve,ali baš sve!
 
Đole-Vrlo komunikativna osoba,ponekad tvrdoglav,brzoplet.Svira gitaru,klavir i violinu.Bavi se umetničkom fotografijom,dosta putuje.Savršeno govori Engleski.Obožava da čita knjige.Uvek je tu da nas zaštiti kad treba,da nas posavetuje,ako treba i u vezi mode.Ma blag nama za njega,i njemu za nas.hahah
 
Ivana-Bliznakinja moja! Vrlo slična meni.Uživamo u slobodnom vremenu,tako što šijemo,crtamo,pravimo.Lako plane,ali lako se i smiri.
 
Uh,dosta je za danas.
Ovih dana,inače nemam inspiraciju,iako vrlo želim da pišem.
 
Budite mi dobro.
Ivona Ješić (Zovem se Sreća) 
 
 
 
 
 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=161527

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to A trebalo je samo...Živeti! 1. Visit sanjarenja56

  Tvoj drug Đole i ja bismo imali o čemu pričati. Hari Poter, epska fantazija...Daglas Adams, Asimov, Klark, divna literatura...pozdravi ga od mene, znamo se po izboru knjiga. 2. Visit anam

  Volim bliznake. Ne znam da li si ti jači ili slabiji deo??
  Mašta koja buja u tebi, radost življenja, realnost kojom gledaš na svet... da prijatno je svratiti na tvoj blog.
  Obično ne čitam dugačke postove, tvoj mi se učinio prekratkim:)) 3. Visit ijesic

  Sanjarenja,preneću Đoletu svakako.Možda nam se i pridruži,a volela bih kad bismo mogli i uživo da se upoznamo,pa i Đole da je tu,da se ispričamo.Sve najbolje!!!

  Anam-Jači deo :) haha
  Hvala ti puno,uživam u vašim komentarima i postovima takođe! 4. Visit razmisljanka

  Budi i ti dobro! :-) 5. Visit ria1998

  Sećam se da sam ja H.Potera čitala u prvom razredu na rekreativnoj...drugarice su htele da me ubiju jer nisu mogle da spavaju od svetla koje je celu noć bilo upaljeno...blago tebi što imaš takve prijatelje... 6. Visit anam

  Jači??
  Jadna tvoja sestrica, mora da komanduješ po ceo dan, a onda se praviš nevešta:)) 7. Visit ijesic

  ria1998,blago meni za ovakve prijatelje,a iste ih zelim i tebi! Sve najbolje :)

  anam...Zna se ko mora da se postuje :D HAHAH Salim se svakako,nema komandovanja kod nas u porodici,no no :)) 8. Visit whady

  4 pagesOn ordinary a 1000-word composition could require two --4 webpages based upon the instructions. The SAT Consists of four different segments: Reading, Language and Writing, Math, and Statistics (discretionary ).
  http://asojuss.com/2021/04/never-lose-your-do-my-maths-homework-for-me-again/
  https://gyro.ws/wp1/2021/05/17/need-more-time-read-these-tips-to-eliminate-cheap-coursework-writing-service/
  http://www.mr-ies.co.uk/2021/04/27/are-non-thesis-masters-worth-it/